Радев: България е рискова, защото е на кръстопът

19:22, 16 ное 15 / Политика 25 277 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
България е рискова държава заради георграфското си положение, защото сме на кръстопът – тук се кръстосват интереси. Това заяви пред bTV Валентин Радев, бивш заместник-министър на отбраната и настоящ депутат от ГЕРБ.

„Не сме толкова атрактивни колкото другите, виждате – повечето мигранти съзнателно ни отбягват. Ако и тук стане атентат, какъв ще е отзвука?”, допълни Радев. Според него джихадистите избират места от световен интерес, където могат да бъдат видяни и отразени от медиите.

Депутатът от ГЕРБ каза, че службите ни за сигурност работят в тясно сътрудничество с международните си колеги. „Всички ни уверяват, че те знаят за какво става дума, но няма служба по света, която може да се справи напълно с това”, каза Радев. По думите му най-важно е да имаме предварителна готовност.

Радев допълни, че до момента на територията на България не е залавян мигрант, свързан по някакъв начин с терористична групировка. „От тук нататък или трябва да ги връщаме обратно, или да им сваляме всички данни, да ги проверяваме и да видим има ли някой измежду тях”, каза още той.

„Европа не е готова за подобно нещо, ние живеем в мир и гражданите забравихме какво е война”, допълни каза Радев. Според него е много странно, че джихадистите са избрали да използват автомати „Калашников” пред взривове. „Те винаги целят да засегнат повече хора”, каза депутатът от ГЕРБ. Според Радев оръжията на джихадистите може да са закупени от много места. По думите му са замесени и интереси на търгуващите с оръжия, защото това е сериозен бизнес.

„Отдавна думата „война” не се използва в този смисъл”, каза още Радев. Според него светът трябва да свикне с тези нови форми на война и да намери съответните начини да се пребори с тях

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама