„Ислямска държава“ подготвя още нападения, предупреждават от ЦРУ

23:01, 16 ное 15 / Свят 25 215 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Групировката „Ислямска държава” вероятно подготвя други операции, подобни на нападенията в Париж, каза шефът на ЦРУ Джон Бренан, цитиран от Франс прес.

”Това не е единствената подготвена операция на групировката ИД. Определено тези нападения не са били изолиран инцидент”, каза Бренан във вашингтонския Център за стратегически и международни изследвания.

„ИД не ограничава смъртоносните си дейности до Ирак и Сирия и не се задоволява само със създаване на свои местни филиали в Близкия изток, Югоизточна Азия и Африка, а е създала програма за външни операции, която сега прилага със смъртоносни резултати”, заяви той.

„Службите за сигурност и разузнаване в този момент работят усилено, за да видят какво повече могат да направят, за да я изкарат наяве”, увери шефът на ЦРУ.

Той казва още, че специалните служби са имали „стратегическо предупреждение” за терористичните прояви в Париж. В този смисъл атентатите не били изненада по отношение на преките и несъмнени заплахи за Европа. Бренан увери, че много от конкретните терористични заплахи и рискове своевременно се откриват и осуетяват. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама