Дискутираха прехода на децата от градината към училището в Търговище

07:04, 17 ное 15 25 345 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Среща на психолози, педагози и родители по проблемите на прехода на детето от детската градина към първи клас се проведе в Търговище. Нейн домакин беше детска градина „Веселушко“.

Валентина Георгиева, педагогически съветник в I ОУ „Христо Ботев“, насочи родителите към същността на развитието в последния период от детството – времето от подготвителната група до постъпването в първи клас. Акцентира и върху значимата роля на родителя – да бъде авторитет за детето.

Логопедът Петя Владева разясни проблеми на развитието, съпътстващи ранното детство. "Индивидуалните нарушения, като заекване, дисграфия, дислексия, акалкулия се дължат на различни причини и имат разнообразна симптоматика. Всеки един логопедичен проблем може да бъде преодолян, преди да остави траен отпечатък върху личността, психиката и самооценката на детето, като се търси своевременен компетентен съвет." категоричен беше специалистът.

Димитър Алексиев, директор на I ОУ „Христо Ботев“, очерта приоритетите на учебното заведение, които са свързани с осигуряване на равен достъп до качествено образование за всяко дете, развитие на личностния потенциал на всеки ученик чрез отчитане на неговата уникалност, приложение на ефективни  модели на партньорства и работа с родителската общност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама