Разград се включва в националната информационна кампания "Заедно за съпричастността"

07:08, 17 ное 15 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разград се включва в националната информационна кампания „Заедно за съпричастността”. Инициативата е на мрежата от 28 информационни центъра в партньорство с Българския червен кръст и Управляващите органи на оперативните програми за периода 2014-2020 г., съобщи управителят на Областния информационен център Юлиян Данаилов.

В рамките на кампанията експертите на областния информационен център ще обучат координатори и доброволци на БЧК, НПО и лица от уязвими групи за възможности, които ОП „Развитие на човешките ресурси” 2014 – 2020 г. предоставя за участие в пазара на труда, социално включване, извършване на услуги в дома, обучения и др.

Получената информация доброволците на БЧК ще разпространяват сред подпомаганите лица при  получаването на индивидуални пакети хранителни продукти, осигурени от Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица в периода 2014-2020 г.

Обученията в Разградска област ще се проведат както следва: за общините Разград и Цар Калоян - на 18 ноември (сряда), от 14 ч. в Младежкия клуб на Средношколско общежитие - Разград; за община Кубрат – на 19 ноември (четвъртък), от 13 ч. в Агробизнесцентър Кубрат; за общините Исперих и Самуил – на 20 ноември (петък), от 13 ч. в Бизнесцентър Исперих; за община Лозница – на 23 ноември (понеделник), от 13 ч. в Общинския детски комплекс и за община Завет – на 25 ноември (сряда), от 13 ч. в Заседателната зала на Общинския съвет.

Управителят на ОИЦ Юлиян Данаилов обяви и втората за тази година информационна обиколка в общините от областта, на която ще бъдат представени условията за кандидатстване с проекти по отворени и предстоящи процедури за безвъзмездна финансова помощ (БФП) по оперативните програми: „Наука и образование за интелигентен растеж”, „Развитие на човешките ресурси” и „Иновации и конкурентоспособност” за периода 2014-2020 г.

На срещите са поканени представители на широката общественост ‒ учебни заведения, НПО, бизнеса, местни и регионални власти, центрове за професионално обучение, социално-икономически партньори, културни институции, граждани и медии.

Информационните срещи в седемте общини на областта ще се проведат от 23 ноември до 8 декември.

   

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама