Лекция на тема „Образование в САЩ“ в Русе

07:23, 17 ное 15 25 261 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Публична лекция на тема „Образование в САЩ“ ще има днес,  17 ноември, в Русе. Събитието ще бъде в РБ „Любен Каравелов“, зала „Изкуство“, от 16.00 до 18.00 часа.  Снежана Тенева, ръководител на дистанционната консултантска програма „Образование в САЩ“ на комисия „Фулбрайт“, ще гостува в Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Тя ще даде безплатни консултации на всички желаещи да учат в САЩ със стипендии в американски колежи и университети. Програмата „Образование в САЩ” е безплатна и е адаптирана за всички ученически възрасти от 8, 9,10, 11 и 12 клас, като е съобразена с особеностите на децата, които желаят да продължат успешно образованието си в американските колежи и университети, съобщават още от РБ "Любен Каравелов".

В момента над 1000 американски висши училища предлагат стипендии на чуждестранни студенти. В седем от тях се плащат пълни стипендии, като тази помощ не е обвързана с финансовото състояние на кандидатите и на техните семейства.

Други 65 университета се ангажират да покрият финансовите потребности на студентите до размера на пълните им разходи за обучение. В 125 висши училища се предлагат стипендии над $20,000, а в още 25% от тази всеобхватна университетска мрежа има годишни стипендии над $10,000.

Програмата „Образование в САЩ” е направена така, че да обогатява допълнителното развитие на учениците, като ги мотивира и подготвя да се откроят в конкуренцията с останалите кандидати, за да учат в САЩ със стипендия.

Доказателство за успеха на „Фулбрайт” в това отношение е равносметката от миналата 2014 г., когато чрез методиката  на „Образование в САЩ”  24-ма зрелостници от България бяха приети да учат в четиригодишни бакалавърски степени, със стипендии на обща стойност близо три милиона долара. 

Гостите от Комисия „Фулбрайт” и програмата „Образование в САЩ” обещават на ученолюбивите русенски ученици и на техните семейства стъпка по стъпка, заедно да изминат целия процес - от подготовката и кандидатстването за прием със стипендии- до отпътуването на класираните кандидати за университетите и колежите отвъд океана. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама