В Сливен стартира националната кампания „Заедно за съпричастността“

07:55, 17 ное 15 25 229 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Национална кампания под надслов „ЗАЕДНО за съпричастността“ се провежда до 20 ноември в цялата страна, в частност и в Сливен. Кампанията се организирана от Мрежата от 28 информационни центъра в партньорство с Българския червен кръст и Управляващите органи на оперативните програми 2014-2020.

В област Сливен броят на лицата, имащи право на подпомагане, е 10 588  души. Това са лица и семейства, които получават т.нар. енергийни помощи, както и пострадали от бедствия, обяви Моника Сярова, директор на Български червен кръст – Сливен.

В рамките на инициативата „ЗАЕДНО за съпричастността“ в цялата страна ще се проведат над 200 семинара. Екипът на Областен информационен център Сливен организира информационни срещи с доброволци от БЧК, представители на неправителствения сектор, работещи в полза на маргинализираните групи, както и лица от уязвимите групи в Сливен, Нова Загора и Твърдица.

Инициативата ще популяризира актуални и предстоящи възможности по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., насочени към представители на уязвими групи и крайно нуждаещи се лица с оглед оказване на подкрепа за активно социално включване.

В рамките на кампанията се предвижда екипите на областните информационни центрове да обучат координатори и доброволци на Българския червен кръст от всички общини в страната, запознавайки ги с възможностите по подпомагане на лица в неравностойно социално положение.

Целта е служителите на БЧК да могат да предоставят тази информация по време на предстоящата кампания за раздаване на продукти от първа необходимост на хора, живеещи в най-висока степен на бедност и социална изолация.

Дейностите по закупуване и предоставяне на пакетите с хранителни продукти ще се осъществят по Оперативната програма за храни и/или основно материално подпомагане, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица. По нея България ще получи 104,8 млн. евро в рамките на седем години до 2020 г.

Всички събития от ка.мпанията са открити за медии и граждани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама