ОИЦ – В. Търново започва информационна кампания за хора от уязвими групи

07:58, 17 ное 15 25 495 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областен информационен център (ОИЦ) – Велико Търново стартира във Великотърновска област информационна кампания, насочена към уязвимите социални групи.

Инициативата е част от Националната кампания „Заедно за съпричастността“, която се реализира от мрежата от Областни информационни центрове в партньорство с Български червен кръст (БЧК). Официалният старт на кампанията за региона бе обявен днес, 16 ноември с пресконференция в офиса на ОИЦ – Велико Търново. 

С поредици от срещи във всички 10-ет общини на Великотърновска област ще бъдат представени възможностите, които оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ (ОПРЧР) 2014-2020 предоставя за хора в неравностойно положение.

Екипът на ОИЦ – Велико Търново ще обучи и предостави информация на координаторите и доброволците на БЧК, които по време на раздаване на пакети с храни и продукти на уязвимите групи, ще ги запознаят с актуалните и бъдещи процедури по ОПРЧР 2014 - 2020, които са в тяхна подкрепа.

Раздаването на пакетите ще се осъществи в рамките на Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Представителите на БЧК, и съответно уязвимите групи, ще бъдат запознати с процедури по ОПРЧР, които са насочени към подобряване на възможностите за включване на пазара на труда и такива насочени към интеграция и социално включване.

Целевите групи ще бъдат информирани за възможностите за ползване на домашни помощници, лични и социални асистенти, мерките за младежка заетост, социалното предприемачество и други социални услуги за бедни, неактивни, безработни и възрасти хора, лица с увреждания и такива в неравностойно положение.

Част от процедурите ще се изпълняват от Агенцията по заетостта (АЗ) и Агенцията за социално подпомагане (АСП) и техните структури по места. За Великотърновска област информационната кампания „Заедно за съпричастността“ ще продължи от 16 до 27 ноември.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама