Две жени дадоха спестяванията си на „Ало“ измамници

08:13, 17 ное 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Плевенчанка и жителка на с. Крушовица дадоха спестяванията си на телефонни измамници, съобщиха от пресцентъра на полицията в Плевен.

На 13 ноември 2015 година в 15 часа в 01 РУ на МВР-Плевен е дошла 78-годишна плевенчанка, която е заявила, че същия ден за времето от 12.30 часа до 13 часа е провела телефонни разговори по домашния си телефон и е била въведена в заблуждение с невярна информация. Мъж се е представил за племенник на име „Живко“ от град Нова Загора, и я помолил да му помогне да закупи два климатика. Около 13.30 часа 78-годишната е предала 1000 лева на непознат, дошъл на адреса й.

Малко по-рано същия ден, в РУМВР Долни Дъбник е получен сигнал от 59-годишна плевенчанка, за това, че майка й – 82-годишна, жителка на село Крушовица, на 12 ноември след обаждане на домашен телефон е предала на непознат 1500 лева. Полицейска проверка по случая е изяснила, че на 12 ноември около 18 часа в село Крушовица на стационарен телефон в къщата на възрастната жена се е обадил мъж, който се е представил за хирург и е съобщил, че дъщеря й е счупила крака си при падане по стълби и следва да й бъде извършена спешна операция. На домашния адрес на 82-годишната е бил изпратен „санитар“ и тя му е предала спестяванията си в размер на 1500 лева.

По двата случая е уведомен прокурор за престъпление. Работата продължават разследващи полицаи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама