Пловдивчани гледат безплатно българския филм "Урок" в Дома на културата

08:15, 17 ное 15 / Култура 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатна прожекция на българския филм "Урок", който се състезава за наградата на Европейския парламент "ЛУКС 2015", могат да гледат пловдивачни довечера от 19 часа в Дома на културата "Борис Христов". Организатори на събитието са Информационното бюро на Европейския парламент за България, "София филм фест" и Europe Direct Plovdiv. Прожекция с вход свободен ще има и утре (18 ноември).

Зрителите да са в залата в 18.45 часа, за да може да започне на време прожекцията, призовават организаторите.

"Урок" на Кристина Грозева и Петър Вълчанов е сред финалистите, класирали се заедно с "Медитеранеа" (Mediterranea) на Джонас Карпиняно (Италия, САЩ, Германия, Франция и Катар) и "Мустанг" (Mustang) на Денис Гамзе Ергювен (Франция, Германия, Турция и Катар).

С филмовия си дебют Джонас Карпиняно разглежда изключително деликатния и наболял проблем за прекосяващите Средиземноморието имигранти, които търсят убежище и свобода.

Дениз Гамзе Ергювен пък показва пък затварянето в затвор на млади момичета от едно общество, което все още е под контрола на прекланящи се пред местните традиции мъже.

Българските режисьори Кристина Грозева и Петър Вълчанов обръщат погледа си към училищната среда, представяйки моралните дилеми и сблъсъка с проблемите на ежедневието ни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама