Пешеходните пътеки и легнали полицаи да се маркират разпореди областният управител на Добрич

08:34, 17 ное 15 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител на Добрич отправи апел към кметовете на общини и компетентните институции за привеждане на пътната маркировка и съоръженията за намаляване на скоростта на движение в съответствие с нормативните изисквания. Детелина Николова подчертава, че ежегодно в резултат на пътни инциденти, предизвикани от движение с превишена скорост, стотици губят живота си, хиляди получават тежки наранявания и боледуват продължително.

В този смисъл, планирането и осъществяването на мероприятия  за привеждане на пътната маркировка за намаляване на скоростта на движение в съответствие с нормативните изисквания е от съществена важност за намаляване на пътните инциденти, посочва областният управител. Предвид наближаващия зимен сезон тя призовава кметовете на общините до края на месеца да се осветят и маркират местата с разположени изкуствени неравности за намаляване на скоростта.  Трябва да се освежи маркировката и да се обезопасят пешеходните пътеки.

Областният управител  призовава за своевременни,адекватни и отговорни действия и мерки от страна на общините и компетентните институции, за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия с оглед запазване живота и здравето на гражданите - участници в движението по пътищата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама