Гимназията по туризъм във В. Търново с открит урок „Проектът 16 + 1“

09:09, 17 ное 15 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес стартира световната седмица по предприемачество, която ще продължи до 22-ри ноември. За осма поредна година Джуниър Ачийвмънт България е домакин за България.

През тази седмица ще се включат 125 учебни заведения в страната, като се очаква над 4500 участници; общо 168 събития в над 70 населени места; 44 иновационни лагера и 121 открити урока; 51 бизнес консултанти ще помагат на учениците при решаване на бизнес казуси или ще участват като гости и лектори в провеждането на открит урок.

В световен мащаб участниците тази година се очаква да надминат 8,500 000 души в над 140 държави.

Целта на световната седмица по предприемачество е да вдъхнови младите хора да прегърнат иновациите, въображението и творческия подход и да превърнат идеите си в реалност.

"BOYAR DREAMS" - учебната компания на Гимназията по туризъм се включи в световната седмица по предприемачество с открит урок на тема „Проектът 16 + 1“. Домакин на събитието бе институт „Конфуций“ към Великотърновския университет.

Бизнес консултант в открития урок бе доц. д-р Искра Мандова – българският директор на института. Гости бяха доц. д-р Лун Тао – китайският директор на института, инж. Таня Димитрова – старши експерт ПОО в РИО, Велико Търново, Татяна Данчева - директорът на Гимназията по туризъм.

Основната цел на урока е постигната – учениците се запознаха с целите на икономическия формат „16 + 1“ за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, с новата инициатива „Един пояс - един път" за сътрудничество по линия на икономическия пояс "Морски път на коприната - 21 век".

Това е седмата година за "BOYAR DREAMS" с ръководител инж. Славка Проданова. В историята на учебната компания са Президент и министри на България за един ден, първи места във финансови, иновационни лагери, състезания по Бизнес етика и други национални състезания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама