Не само в исляма има екстремисти, казва експерт

09:10, 17 ное 15 25 254 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Във всяка една религия има екстремисти и този етикет не трябва да се слага само на исляма, каза в ефира на "Нова телевизия" арабистът Владимир Чуков. "Не трябва да се лансира идеята, че ислямът е агресивен", каза и сирийският журналист Нидал Хлайф.

„Един милион загинаха във войната между САЩ и Ирак. ИД говори за религиозна война, за да привлича повече последователи“, припомни неотдавнашни събития Хлайф. По думите му атентаторите в Париж са млади мъже, нискообразовани, бедни, маргинализирани, с ниска религиозна култура и с криминални прояви. Те лесно биха могли да бъдат манипулирани. „Във Франция има много манипулативни духовници, които трябва да бъдат изгонени“, убеден е сириецът.

Според него тези младежи търсят приключение и успех, като извършват отмъщение към обществата, които не са ги приели. Това били поредните атака и не са последните. Въпросът бил какво ще направи Европа сега.

Средната възраст на мюсюлманите в света е 20 години, като те формират 23% от населението на планетата. Тази религия е демографски най-бързо разрастващата се, каза още Чуков. За сравнение средната възраст на евреите е 30 години, а на християните – 28.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама