Венелин Петков изхвърли в кофа за боклук Златния скункс на „Господари на ефира“ (видео)

09:57, 17 ное 15 / Любопитно 25 933 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сериозен медиен скандал се разигра късно снощи в ефира на Нова телевизия. От хумористичното предаване „Господари на ефира“ решиха да връчат своя символ – Златния скункс, на директора на bTV Новините Венелин Петков. Реакцията му обаче беше доста крайна, като след кратка гонитба с репортера на предаването той все пак взе статуетката, след което я изхвърли в кофа за боклук.

Решението на „Господари на ефира“ да връчат Златния скункс на Петков беше породено от реакцията на медията в нощта на атентатите в Париж. От предаването показаха кадри от късните емисии на водещите телевизии. От тях се вижда как БНТ и Нова телевизия правят кратък анонс за терористичните атаки. Новините на двете телевизии се излъчват след 23 ч., когато вече се появяват и първите информации за ужаса във френската столица.

В емисията на bTV обаче не се споменава изобщо за атентатите. От хумористичното предаване направиха предположение, че късните новини на телевизията са на запис и точно заради това реших да връчат статуетката на отговорника за новинарското съдържание в медията.

От своя страна Венелин Петков призна, че това е грешка и пропуск на екипа. Отказа обаче да обясни поради каква причина се е стигнало до този гаф. И допълни, че знае кой е изпратил екипа на предаването, като можел дори поименно да назове хората. Припомняме, че в началото на годината дългогодишният директор на bTV Новините Люба Ризова стана консултант по разследванията на „Господари на ефира“.

Първоначално бившият водещ на централните емисии на bTV отказа да вземе Златния скункс, но след кратка гонитба по централните столични улици го взе и секунди по-късно го изхвърли в кофа за боклук. Репортерът на предаването не се отказа от намерението си да връчи статуетката на Петков и бръкна в кофата, за да вземе символа на предаването.

В крайна сметка Златния скункс остана в ръцето му, след като директорът на bTV Новините заплаши, че ще се обади на телефон 112, за да се оплаче, че го притесняват.

Сблъсъкът между двете телевизии доведе до много реакции не само сред техните служители, но и сред други медийни личности. Самият Петков написа в профила си във Фейсбук следното:

„Ха! Станах вайръл! Един човечец дори иска да се застрелям. Съжалявам, чичка, нямам пистолет“, след което прави реклама на сайта на телевизията.

Журналистът от bTV Светослав Иванов написа в социалната мрежа че за първи път вижда „Господари на ефира“ да предприемат лична вендета срещу конкуренцията.  

Видео от опита да бъде връчен "Златен скункс" на Венелин Петков може да видите ТУК!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама