Цветан Цветанов: Не съм приятел с Владимира Янева откакто е обвиняема

10:55, 17 ное 15 / Политика 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Молбата ми е тотално да бъда разграничен от този казус, защото нито имам някакво отношение, нито съм се чувал, нито искам да се виждам с Владимира Янева и това го правя повече от четири години. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ и бивш вътрешен министър Цветан Цветанов в сутрешния блок на бТВ. Повод за коментара му е връзката му с бившия председател на Софийския градски съд (СГС) Владимира Янева.

Той потвърди, че са семейни приятели, но отбеляза, че това е било „допълнително внушение, направено в публичното пространство“. Цветанов е прекратил комуникацията си с нея от момента, в който и е повдигнато обвинение и са започнали съдебните дела.

Той каза, че е нямало политически натиск от негова страна и от страна на премиера Бойко Борисов по казуса със записите, които в последните седмици излизат и които са свързани пряко с Янева и бившия съдия Румяна Ченалова.

Заради разговорите между Янева и Ченалова започна проверка в етичната комисия на Висшия съдебен съвет, чийто председател е Ясен Тодоров. Той се е обаждал на Янева и се е виждал с нея, за да я увери, че "тя няма да бъде закачана", стана ясно от един от записите. В него тя твърди, че Борисов е поръчал да я "опраскат".

Относно атентата срещу Алексей Петров и това, че предоставя информация на полицията за това кой може да стои зад опита за покушение, бившият вътрешен министър отказа коментар и отбеляза, че когато е заемал съответната длъжност е бил пряко ангажиран срещу тежката организирана престъпност, но това вече не е така в този мандат на кабинета.

По темата с проявите на лидера на „Атака“ Волен Сидеров в НАТФИЗ Цветанов заяви, че ако е бил вътрешен министър в момента, е щял първо да информира председателя на Народното събрание за действията му и „в координация с прокуратурата“ да предприеме действия за задържането на Сидеров на място, независимо че има депутатски имунитет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама