Избраха председател на Общинския съвет в Павел баня

11:30, 17 ное 15 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шендоан Халит от ДПС е новият председател на общинския съвет в Павел баня. Той спечели поста с тайно гласуване, при което получи подкрепата на 10 от общо 17 членове на Общинския съвет.

Припомняме, че на миналата сесия не бе избран председател. Днес Шендоан Халит събра 10 гласа „за“ срещу 7 за опонентката му Недка Кавръкова от Обединението, издигнало кмета Станимир Радевски.

Разпределението на мандатите в ОбС на Павел баня е 8 за ДПС, 4 за Обединението на Радевски и по двама от ГЕРБ и БСП.

На сесията не присъства кметът Станимир Радевски. Снощи на пътя за близкото село Воден той блъсна със служебната си кола 64-годишен пешеходец, който почина. Предстои да му бъде повдигнато обвинение.

Новоизбраният председател на Общинският съвет Шендоан Халит е един от най-младите лидери в ДПС. Той бе депутат в 42-о Народно събрание, председател на  Младежката организация на партията и три мандата общински съветник в Павел баня.

Утре в Старозагорския административен съд продължава делото за оспорване избора на Станимир Радевски за кмет на община Павел баня. То бе образувано по жалба на съперника му на балотажа Иса Бесоолу, който загуби само с 39 гласа. На заседанието ще бъдат разпитвани свидетели за нарушения в изборната нощ.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама