Източиха водата от езерото на Пеещите фонтани заради ремонт

11:33, 17 ное 15 25 380 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Както бяхме планирали, в края на октомври или началото на ноември езерото трябваше да бъде изпразнено. Днес започнахме източването. Прогнозата за времето е добра, считаме, че строителят ще може да отстрани повредите, които езерото претърпя вследствие използването на неправилна концентрация на химически елементи." Това обясни днес зам.-кметът на Пловдив Димитър Кацарски, който присъства лично на старта на източването на водата от най-голямото изкуствено езеро в Цар-Симеоновата градина.

По думите на Кацарски, след като бъде извършен ремонтът, езерото отново ще бъде напълнено, за да може да бъде прието от комисията, която ще подпише Акт 16 за цялата Цар-Симеонова градина. Това трябва да стане в края на ноември, най-късно в началото на декември.

След това езерото ще остане пълно с вода, ако продължи хубавото време, уточни зам.-кметът. С падането на температурите то ще бъде зазимено. Част от тръбите към дюзите на Пеещите фонтани ще бъдат завити, съоръженията в подземната част също ще бъдат обезопасени и демонтирани.

Зазимяването ще се извърши от фирмата, с която Община Пловдив има договор за поддръжка на фонтаните. През зимата достъпът в езерото ще бъде ограничен от Общинска охрана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама