Д-р Светлана Маркова е новият зам.-кмет по здравеопазване в община Шумен

11:36, 17 ное 15 / Политика 25 713 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Началникът на отделението по физиотерапия в шуменската болница д-р Светлана Маркова става зам.-кмет по здравеопазване и социални дейности на община Шумен. Назначението й бе обявено днес на първата пресконференция на новия кмет Любомир Христов.

Той представи д-р Маркова и обясни, че преди да я назначи, е поискал мнението на съсловната лекарска организация. Имало две предложения, от които предпочел нейната кандидатура.

Д-р Маркова е със специалност „Физикална и рехабилитационна медицина” и освен, че ръководи отделението в болницата, работи и в Медицинския център на МБАЛ-Шумен.

„Това, което надделя, за да приема поканата на Любомир Христов беше предизборната кампания, която водихме и многото срещи, особено по селата. Видях, че независимо по какъв начин е поставена здравната система, общината не е толкова безсилна и може да се направи нещо в тази система”, каза д-р Маркова.

Тя е от Шумен, започнала е кариерата си като педиатър, после е работила като физиотерапевт в Спортния диспансер в града и в клиника „Виктория”. След това се върнала в МБАЛ- Шумен. По думите й, отделението, което е ръководила досега е работещо с много пациенти, които са доволни от лечението.

Д-р Маркова бе на второ място в листата за общински съветници на ПП ГЕРБ. На мястото й в Общинския съвет сега влиза онкологът д-р Румен Генов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама