Рецидивист, потрошил човек, получи пробация

11:38, 17 ное 15 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Рецидивист с основно образование се измъкна само с пробация, след като счурил ръката на човек и сключил споразумение с прокуратурата, което съдът одобрил.

Престъплението е извършено на 20 юли 2014 г., когато извършителят счупил лявата лъчева кост на жертвата, като фрактурата била придружена с изкълчване.

След като бил заловен и станало ясно, че ще седне за пореден път на подсъдимата скамейка, рецидивистът се признал за виновен и сключил споменатото споразумение с държавното обвинение. В него било договорено наказанието на системния нарушител на закона – пробация.

Тя включва задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от една година, с явяване за подпис два пъти седмично; задължителни периодични срещи с пробационен служител за същия период, както и 120 часа безвъзмезден труд в полза на обществото, разпределени в продължение на 12 месеца.

Извършителят на тежкото престъпление срещу личността трябва да покрие и разноските по делото – 282,90 лв., които дължи на на Областната дирекция на МВР в Русе.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама