Забравен бързовар подпали къща в Русенско

11:46, 17 ное 15 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Два сигнала за пожари без загуби и един в къща са вдигнали противопожарните екипи на РД "Пожарна безопасност и защита на населението" – Русе през вчерашния ден, стана ясно днес.

В 19:24 часа един противопожарен автомобил от Втора РСПБЗН – Русе е изпратен на ул. "Липник" в с. Николово по сигнал за пожар в къща. Оказало се е, че инцидентът е предизвикан заради неправилно ползване на нагревателен уред. При пристигане на място пожарникарите установяват задимяване в кухнята, а причината за това е бил оставен бързовар в пластмасова кофа с вода.

След изпаряването на водата кофата се е разтопила. Работник от близка бензиностанция е отишъл и е помогнал на собственичката да изключи бързовара от електрическата мрежа.

Огнеборците от РСПБЗН – Бяла са гасили пожар в местния квартал "Освобождение", който е бил в отпадъци и се е разпрострял на площ от около 10 кв. м. Загасили са го с около 500 л вода.

Вечерта един противопожарен автомобил от РСПБЗН – Две могили пък е изпратен в с. Екзарх Йосиф, където е имало запалени сухи треви. Пожарът е загасен с 2000 л вода на площ от около 2000 кв.м.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама