Арестуваха Волен Сидеров за 72 часа, той обяви гладна стачка (обновена)

11:54, 17 ное 15 / Политика 25 577 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на прокуратурата потвърдиха, че лидерът на "Атака" Волен Сидеров е арестуван. Това е станало след разпита му в Столичното следствие, предаде репортер на София Topnovini.bg. 

Той е задържан за 72 часа, като все още не е ясно дали прокуратурата има намерение да поиска постоянния му арест. Сега предстои Сидеров да бъде изведен от сградата, за да бъде откаран в Националната следствен служба. Това обаче може да се окаже проблем, тъй като събралите се пред зданието симпатизанти на партията заплашват с гражданско неподчинение, ако лидерът им е арестуван.

Адвокатът на Сидеров Явор Нотев обяви пред журналисти, че подзащитният му е обявил гладна стачка и "от тук нататък няма да яде и да пие нищо". 

Нотев поясни, че в искането си за ареста на Сидеров прокуратурата е включила "по-широк спектър от престъпления, в които е обвинен лидерът на "Атака". В крайна сметка той е обвинен в принуда срещу студентка.

Адвокатът добави, че ще обжалва ареста на Сидеров. По думите му била сформирана "бойна рота", която ще транспортира подзащитния му от сградата на столичното следствие в кв. "Овча купел" до ареста на Националната следствена служба на бул. "Г. М. Димитров", където Сидеров трябва да прекара следващите 72 часа.

Междувременно, с близо час и половина закъснение, започна разпитът на другия обвиняем за нахлуването в НАТФИЗ - депутата от "Атака" Десислав Чуколов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама