Любител на скъпарския алкохол отива в затвора

12:09, 17 ное 15 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осъждан любител на скъпарския алкохол отива в затвора, след поредното си престъпление. Този път то било изцяло тематично – в продължение на 10 дена мъжът 6 пъти крал само уиски „Вushmill“ и нищо друго от хипермаркети на големи международни вериги в Русе. Така успял да направи неплатена обща сметка от 814 лева.

При поредното „пазаруване“ без да плаща обаче любителят на високоалкохолното питие бил заловен, предаден на органите на реда и цялата му дейност по набавяне на „огнената вода“ излязла наяве. Станало ясно и че крадецът трябва да отговаря пред закона за деянието си.

Той се признал за виновен и сключил споразумение с прокуратурата, в което било договорено одобреното от съда наказание. То е лишаване от свобода за 1 година, което извършителят ще изтърпи в затворническо заведение от закрит тип, при първоначален строг режим.

Откраднатото уиски му излязло твърде скъпо не само в преносния, но и в съвсем прекия смисъл на думата – на мъжа се наложило не само да възстанови нанесените вреди, но и да покрие разноските по делото – 785,50 лева.

Одобреното от съда споразумение има последиците на влязла в сила присъда. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама