АБВ ползва Париж, за да свали санкциите срещу Русия и да поиска оставката на Плевнелиев

12:12, 17 ное 15 / Политика 25 449 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партията на президента (2002 - 2012 г.) Георги Първанов АБВ използва атентатите в Париж от петък, за да предложи сваляне на санкциите срещу Русия, наложени й от Европа заради нахлуването в Украйна и анексирането на Крим. Това обяви зам.-председателят Румен Петков. Според него този ход доказвал, че разбираме пред какво е изправен демократичния ход.

Петков си позволи и тежки думи срещу държавния ни глава Росен Плевнелиев заради изказването на президента, че Русия води "хибридна война" срещу Балканите с цел дестабилизация на Европа.

"Плевнелиев е абсолютно неадекватен, а реалното определение е много по-тежко. Той трябва да си подаде оставката веднага, защото опозори България. Не може да гърба на 200 трупа, стотици ранени и хиляди ужасени да демонстрираш, че имаш болен мозък - да кажеш, че основната цел на Русия е да удари ЦИК и сайта на това недоразумение, попаднало на "Дондуков" 2. Той не разбира, че нашият враг е "Ислямска държава" и терора и понеже мрази Русия държи да злепостави България пред всички нормални хора по целия свят", каза зам.-председателят на проруската партия.

И продължи тирадата си: "Плевнелиев има деменциални проблеми и трябва да бъде освидетелстван и освободен от длъжност веднага".

От пресконференцията стана ясно още, че парламентарната група на АБВ ще покани ръководствата на военното и цивилното разузнаване, контраразузнаването и на МВР, като целта е да се осигури бюджетно обезпечение на службите, за да могат те да вършат работата си предвид променената среда за сигурност. "Намираме се в съвърешно нова ситуация, може да се каже без преувеличение, че сме във война", заключи Петков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама