Пловдивчанин, заплашвал да убие полицаи и общински служители, отива на съд

12:29, 17 ное 15 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура-Пловдив, внесе в съда обвинителен акт срещу Митко Й., на 34 г., от гр. Пловдив, за закана срещу длъжностно лице при изпълнение на службата с престъпление против неговата личност, което би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му и за извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред.

В отдел "Незаконно строителство" в кметството на район "Източен" е постъпил сигнал, по който била извършена проверка. Било констатирано, че Митко незаконно е пристроил дървен навес към фасадата на апартамента си на ул. "Босилек". Били са съставени констативни актове и заповеди за премахване на незаконното строителство. Те не били обжалвани и влезли в сила. Постройката, която била изградена върху общинска собственост, обаче не била премахната.

На 12 октомври 2015 г. от кметството на район "Източен" в гр. Пловдив било изпратено писмо в сектор "Общинска полиция" за оказване на съдействие на администрацията за премахване на дървения навес.

На 15 октомври служители от сектор "Общинска полиция", представители на район "Източен", работници от фирма за премахване на строежа, младши инспектори от Шесто РУП на МВР и др. пристигнали на адреса. Обвиняемият Митко Й.ги посрещнал с думите: "Кой си ти, че ще ми лепиш лепенка на вратата, която струва пет хиляди лева. Защо не ме оставите да живея спокойно или искате да започна да убивам".

След това Митко Й. влязъл в жилището и се върнал с 20-сантиметров нож в ръка. Започнал да го размахва към служителите на реда и викал: "Защо не ме оставите на мира, а ме карате да убивам някого… Мразя ви. Не ща да живея в тази държава".

Митко Й., продължавал да се държи агресивно, вече без ножа, и да отправя обиди, закани и заплахи. Приближил се към незаконната постройка, където двама работници вече били започнали да премахват вратата й. Хвърлил предмет по двамата мъже, единия от тях ударил с ръка по тила. В този момент обвиняемият е бил задържан и отведен в Шесто РУП на МВР-Пловдив.

Според обвинителния акт Митко е отправял закани към шест длъжностни лица-четирима полицаи и други двама служители. По време на разследването обвиняемият не се е признал за виновен.

Предстои Районният съд в Пловдив да определи дата за заседание по делото.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама