50 съветници и 33-ма кметове спечели БСП след изборите в област В. Търново

12:35, 17 ное 15 / Политика 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
БСП е първа по брой спечелени общински кметове в област Велико Търново. 50 са общинските съветници социалисти и 33-ма кметове на населени места. Това обявиха днес от червената централа в старата столица.

"В три от общините на област Велико Търново БСП спечели още на първи тур, каза областният председател на социалистите Валентин Ламбев. Това са общините Сухиндол, Полски Тръмбеш и Павликени. В Стражица и Свищов БСП спечели след балотажа. 4 гласа не ни достигнаха за блаотаж в Горна Оряховица", посочи още Лабмев.

Добра оценка за работата на общинските структури в Стражица, Полски Тръмбеп, Павликени и Сухиндол дава Областния съвет на социалистите във Велико Търново. "Независимо от слабото представяне на столетницата на изборите в национален план, на областно ниво, отчитаме ръст по брой общински кметове и нови кметове на кметства", допълниха от местната структура.

"Проведохме една кампания в класически вид, в която се включиха почти всички партийни членове, за което заслужават благодарност", каза народният представител Мариана Бояджиева. "Една от причините за тежката загуба е това, че избирателите възприемат БСП като основен отговорник за много неща през годините на прехода, изтъкна Мариана Бояджива.

Другата е, че на много места се е внушавало, че кметове различни от управляващите, ще имат финансови проблеми. Предстои да се анализира ситуацията подробно и на конгреса догодина. Все пак има двама нови кметове в Общините Свищов и Стражица".

Кметът на Кесарево два мандата Румен Павлов и успешен спортист, спчели доверието на гражданите в Стражица. Строг финансов контрол, адекватно здравеопазване, подобрение на инфрастриктуратат в населените места, реорганизация на транспортната схема,повече възможности за възрастните хора и за майките да отглеждат спокойно децата си обеща Павлов.

По много проекти ще работят кметовете на Павликени Емануил Манолов и на Сухиндол Пламен Чернев. Основно подобряването на инфраструктурата в общинските центрове и в населените места. Привличането на инвеститори, също ще бъде приоритет за червените общини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама