Над 200 библиотеки получават пари за нови книги

13:00, 17 ное 15 / Култура 25 513 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
216 обществени библиотеки в страната ще получат 139 897 лева за попълване на фондовете им с книги и други информационни източници, съобщи Министерството на културата.

Средствата са отпуснати след конкурс и по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” – 2015 година.

Право на участие в обявената от Министерство на културата конкурсна сесия имаха библиотеките по смисъла на Закона за обществените библиотеки, като проектите се подаваха в Министерството на културата до 5 ноември 2015 г. включително.

В проектите можеха да се включват книги, периодични издания и други информационни източници, включително и на електронни носители от следните области:

1. художествена литература;

2. художествена литература за деца;

3. хуманитаристика /публицистика, литературна критика и литературна история, история, включително и краеведски изследвания и др.;

4. справочна и друга научна литература, съобразно профила на

библиотеката;

5. периодични издания в областта на литературата и културата;

6. За Национална библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” - българска научна литература за нуждите на международен книгообмен и чуждестранна научна литература.

Списък на библиотеките, чиито проекти са одобрени, е качен на сайта на Министерството на културата - http://mc.government.bg.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама