Оставиха в ареста шуменец, разследван за блудство с 5-годишно момченце

13:21, 17 ное 15 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненският апелативен съд потвърди ареста на шуменец, разследван за блудство с 5-годишно момченце, съобщават от пресслужбата на институцията.

Разследваният Румен Алексиев ще продължи да обитава шуменския арест, след като днес състав на Апелативен съд Варна потвърди определение на Шуменския окръжен съд от 5 ноември тази година, с което му е било отказано изменение на мярката за неотклонение в по-лека.

От съда припомнят, че Алексиев е в ареста от 14 юли тази година, след като беше привлечен като обвиняем за блудствени действия с 5 годишно момче, извършени на 9 юли в Шумен.

За да потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда спрямо 30 годишния мъж, днес Варненският апелативен съд сподели всички изводи на първата съдебна инстанция, които обосновават законността на задържането му под стража. По безспорен начин събраните в хода на разследването гласни, писмени доказателства, експертни заключения и други материали обосновават предположението, че Румен Алексиев е автор на тежко престъпление срещу половата неприкосновеност на 5 годишно дете, което е играело пред дома си. За това деяние, извършено и при условията на опасен рецидив, законът предвижда наказание от 5 до 20 години затвор. Веднага след деянието той се е укрил, което е утежняващо обстоятелство.

Днес и втората съдебна инстанция намери още, че до настоящия момент са събрани и изключително много доказателства, че Алексиев е агресивен, с множество хулигански прояви, склонен към насилие спрямо беззащитни жени и деца. Румен е осъждан два пъти за кражба и за грабеж с ефективно наказание, търпяно 2 години в затвор. Съдебно психиатрична експертиза е установила, че обвиняемият е дисхармонична личност, която често взима неправомерни асоциални решения и с това става обществено опасен. Алексиев многократно е лекуван в психиатрични заведения и заради влошеното му здраве защитата иска по-лека мярка за принуда.

Както представителят на държавното обвинение, така и апелативният съд считат, че медикаментозното лечение, което е предоставено на обвиняемия в условията на шуменския арест гарантира здравословен статус, съвместим с пребиваването в местата за лишените от свобода.

Определението, с което Апелативният съд във Варна потвърди постоянната мярка за неотклонение спрямо Румен Алексиев, е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама