Шест библиотеки в област Разград ще получат средства за попълване на библиотечните си фондове

13:28, 17 ное 15 / Култура 25 446 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест библиотеки в област Разград ще получат средства за попълване на библиотечните си фондове, съобщава Министерството на културата.

На обявената от ведомството конкурсна сесия за финансова подкрепа по програма "Българските библиотеки - съвременни центрове за четене и информираност" - 2015 са били одобрени проекти, включващи приоритетно произведения на български автори.

Програмата има за цел чрез осигуряване на финансова подкрепа за обновяване на библиотечните колекции да се активизира интересът към книгата и четенето и да се съдейства за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.

Участието в програмата е на конкурсен принцип, чрез подготовка и защита на проекти, които включват книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, включително и на електронни носители, съобразени с културните и образователните потребности на гражданите, които обслужва дадената библиотека.

Финансова подкрепа за обновяване на фондовете си получават Регионалната библиотека „Проф. Боян Пенев”и НЧ "Напредък-1901"в Разград. Средства за закупуване на книги ще получат и читалищните библиотеки в Островче, Малък Поровец, Богомилци и Ловско. С библиотеките, чиито проекти са одобрени предстои да бъдат сключени договори, които ще бъдат подписвани след 23 ноември. Общият размер на отпуснатите средства за област Разград е 3 836 лв.

Списъкът на библиотеките, чиито проекти са одобрени, е качен на сайта на Министерството на културата .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама