Назначиха три експертизи за катастрофата край Павел баня

13:58, 17 ное 15 25 891 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Назначени са три експертизи - съдебно-медицинска, физико-химична и автотехническа за катастрофата край Павел баня снощи, към настоящия момент няма привлечен в качеството на обвиняем, съобщиха от Окръжна прокуратура Стара Загора.

На 16 ноември 2015 г., около 18,45 часа,  на пътя от Павел баня за село Виден,  лек автомобил „Лада“ е застигнал движещия се по пътното платно пешеходец Георги Георгиев, на 64 г. от Виден.  Пешеходецът се движел вдясно по пътното платно като  бутал велосипед. От другата страна на велосипеда се движела 18-годишната внучка на Георги Георгиев, която не е пострадала.

„Ладат”-та застигнала Георгиев и го ударила. На място е пристигнал полицейски екип и екип на Спешна помощ от Казанлък. Пострадалият пешеходец е починал в линейката на път за болницата.

Установено е, че лекият автомобил „Лада“ е собственост на община Павел баня  и е бил управляван от Станимир Радевски, кмет на Павел баня.

Водачът на автомобила е тестван за алкохол с техническо средство „Дрегер“, което е отчело нула промила. Взета е кръв за извършване на химическо изследване за наличие на алкохол в кръвта.

Образувано е досъдебно производство  за престъпление по чл. 343 ал. 1 буква В във връзка с чл. 342 ал. 1 от Наказателния кодекс - за нарушаване на правилата за движение при управление на моторно превозно средство и по непредпазливост причинена смърт.

Досъдебното производство се наблюдава от Окръжна прокуратура Стара Загора и под нейното ръководство е извършен оглед на местопроизшествието..

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама