Искащите оставката на Миков дестабилизирали партията, смята той

14:39, 17 ное 15 / Политика 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Партийните членове, които поискаха оставката на председателя на БСП Михаил Миков след поредната, десета съкрушителна изборна загуба, целяли дестабилизация на партията преди нейния конгрес. Това заяви самият той на нарочна пресконференция в централата на “Позитано” 20. В последните месеци подобна реторика започна да се използва и от медии, близки до властта и ДПС, които обявяваха всеки протест за "опит за дестабилизация".

Причините, твърди Миков, не били свързани с намаляващите гласове за БСП и изолацията на партията, а с “лични настроения, амбиции”. Според него имало и “нещо положително” - голямото мнозинство, с което пленумът приел резолюция, който определял левия курс на партията. Той обаче не спомена, че Изпълнителното бюро и той са устискали постовете си със собствените си гласове и с едва два гласа разлика.

Миков твърди още, че причина за “дестабилизацията” била, че БСП не приела да участва в управлението, а останала в опозиция. Както и “опита на ръководството в последно време за установяване и пресичане на зависимостите в партията”. Той не пожела да коментира за какви зависимости става въпрос.

В коментар по други теми, председателят на БСП настоя България да припомни ясно, че страната ни сама охранява 1 300 км. външна граница на ЕС и да посочим този факт при разговорите за Шенген.

В отговор на искането на АБВ за оставка на президента Росен Плевнелиев, Миков заяви, че “този номер с оставките в България взе да се протрива”. И заяви готовност парламентарната група на БСП да участва в едно евентуално искане за импийчмънт. От АБВ със странен мотив - че не искат да се намесват в други власти - заявиха, че няма да започнат такова искане.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама