Традиционният Мартенски базар в Русе стартира на 12 февруари

14:51, 17 ное 15 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През 2016 г. традиционният Мартенски базар в Русе ще включва 32 обекта, разположени по ул. "Александровска", и ще продължи от 12 февруари до 3 март. Това става ясно от докладна записка, внесена за разглеждане в местния парламент от името на кметската администрация. 

Павилионите ще бъдат монтирани върху част от терен публична общинска собственост, по ул. „Александровска”, зона „В-2”, в участъка от бул. „Цар Освободител“ до ул. „Гургулят”, съгласно подробна схема утвърдена от Главния архитект на Община Русе. Те ще бъдат отдавани под наем на търговци, заявили интерес към търговските площи. 

В общинска администрация са постъпили запитвания от две юридически лица с нестопанска цел, извършващи обществено полезна дейност за учредяване безвъзмездно право на ползване, на един павилион от базара. Запитванията са от Сдружение „Дете и пространство” и Сдружение „Българо–Румънски трансграничен институт по медиация“. „Дете и пространство” провеждат благотворителна кампания „Да запазим достойнството и уникалността на различието”, а набраните средства ще се използват за подобряване качеството на живот на „различните деца”, за които се грижи сдружението. „Българо–Румънски трансграничен институт по медиация“ организира благотворителен базар с цел набиране на средства за подпомагане на деца в неравностойно положение.

За останалите 30 обекта ще бъде проведен публичен търг с явно наддаване за отдаване под наем за срок от 12 февруари до 3 март 2016 г. включително, при начална цена 9.60 лв./ден. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама