Още 14 хил.лв. са необходими за ликвидация на летище "Русе"

15:15, 17 ное 15 25 339 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В Община Русе е постъпила докладна записка от ликвидатора на "Летище Русе" ЕООД, с което уведомява, че оставащите задължения на дружеството до приключване на ликвидацията са в общ размер 14 500 лв. 

Разходите са за изплащане на заплати не персонал, счетоводно обслужване, заплащане на ликвидатор, експертиза на документите на дружеството от Държавен архив и данък върху прехвърлянето към Община Русе. В тази връзка кметската администрация предлага на Общински съвет - Русе да направи допълнителна парична вноска в размер 14 500 лв. за срок до приключване на процеса по ликвидация. 

В същото време, съгласно Докладна записка, постъпила в Общински съвет - Русе, от директора на ОП „ Паркстрой“ е проявен интерес към транспортна техника и др. материални активи, собственост на „Летище - Русе“ ЕООД, в ликвидация. 

Сред съоръженията са: трактор Беларус, който е оборудван с гребло, специален автомобил Мултикар, който представлява цистерна с помпа и съответните приспособления към нея; роторен снегорин;  шмиргел стационарен и др. Техниката е в работно състояние, но същата се води счетоводно на цени от 3 – 4 лева, тъй като е с изтекъл амортизационен срок. Отделно от това има две авио стълби, едната от които е задвижвана от акумулатори и понастоящем е неизползваема, а другата е монтирана на автомобил УАЗ.

В голямата си част всички движими вещи на „Летище - Русе“ ЕООД, в ликвидация  във времето са придобивани и ползвани във връзка с поддръжката на района и сградата и биха могли да бъдат ползвани и в бъдеще от създаденото звено „Летище Русе“ към ОП „Паркстрой - Русе“, отговарящо за обекта. 

Предложението ще бъде разгледано на редовното заседание на Общински съвет в края на месец ноември. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама