Сирийският паспорт на камикадзето на „Стад дьо Франс“ се оказа фалшив

15:16, 17 ное 15 / Свят 25 273 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Самоличността от паспорта на името на сириеца Ахмад Ал Мохамад, намерен до трупа на един от атентаторите в Париж, е на сирийски войник, загинал преди няколко месеца в родината си, съобщават световните агенции.

Според известните до този момент данни, Ал Мохамад е роден на 10 септември 1990 г. в сирийския град Идлиб. Източници на британския всекидневник "Гардиън" обаче съобщават, че младият мъж е бил войник от силите, лоялни на сирийския президент Башар Асад и е бил убит в сражение.

Таблоидът "Дейли мейл" на свой ред съобщава, че точно копие на паспорт, като този намерен в Париж, може да се получи срещу сума от над 3000 долара. Фалшивият документ се издавал за няколко дни.

Първоначалната информация, показа, че човек с паспорта на Ахмад ал Мохамад е влязъл на гръцкия остров Лерос на 3 октомври, където е бил регистриран и са му били взети отпечатъци. После този човек е напуснал Гърция на неизвестна дата, а след това е бил засечен в Сърбия и Хърватия, откъдето се е отправил към Западна Европа. Отпечатъците съвпаднаха с тези на един от мъртвите атентатори на до „Стад дьо Франс“.

Междувременно сръбските власти съобщиха, че вчера са арестували мигрант в приемния център Прешево, който носел паспорт също на името на Ахмад Ал Мохамад със същите данни като на паспорта, намерен до трупа на джихадиста в Париж. Единствено снимката била различна.

Според сръбската полиция както паспортът до джихадиста в Париж, така и паспортът у бежанеца в Прешево са фалшиви. Сега сръбските власти в сътрудничество с френските власти разясняват произхода и на двата документа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама