Разясняват промените в Закона за предучилищното и училищното образование на среща в община Шумен

15:20, 17 ное 15 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Работна среща с представители на Министерството на образованието и науката, регионалните инспекторати по образование и директори на училища от областите Шумен, Варна, Добрич, Силистра и Търговище ще се проведе утре от 14.00 часа в концертната зала „Проф. Венета Вичева“ на Община Шумен. Това съобщиха от пресслужабата на администрацията.

Целта на срещата е да се разяснят промените в Закона за предучилищното и училищното образование. Ще бъдат обсъдени иновите образователни стандарти и програми.

Участници от страна на МОН ще бъдат заместник-министърът Ваня Кастрева, директорът на дирекция „Организация, контрол и инспектиране” Лазар Додев, директорът на дирекция „Образователни програми и образователно съдържание“ Евгения Костадинова, директорът на дирекция „Квалификация и кариерно развитие“ Милка Коджабашиева и директорът на дирекция „Достъп до образование и подкрепа на развитието“ ГретаГанчева.

Покана за участие в срещата е отправена към областния управител Донка Иванова, кмета на община Шумен Любомир Христов и заместник-кмета по култура, просвета и образование Найден Косев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама