Предлагат възстановяване на "Плаващия басейн" в Русе

15:27, 17 ное 15 25 441 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинска администрация - Русе предлага да се възстанови съоръжението „Плаващ басейн“, което десетилетия наред е било една от атракциите на Русе и любимо място за отдих и развлечение на жители и гости на града. Това става ясно от постъпила в Общински съвет докладна записка от името на кметската администрация. 

Предложението е част от мащабния план централната част от крайбрежната ивица на гр.Русе да се рехабилитира и развива като зона за обществен отдих и развлечение. 

Основната част от докладната записка касае даване на ново съгласие за започване на подготвителни действия за предоставяне на концесия на  пристанище за обществен транспорт с регионално значение „Пристис“ - Русе. Възстановяването, поддържането и експлоатацията на Плаващия басейн да се включи като съпътстваща дейност в бъдещата концесия на пристанище Пристис,  при условие че не пречи или няма да попречи на извършването на пристанищни услуги (според чл.116, ал.2 ЗМПВВПП).  

Прилагането на одобрените ПУП-ове и реализирането на инвестиционните проекти, свързани с крайбрежната зона на река Дунав нямат фиксирани срокове, но трябва да се вземат предвид при изготвяне на необходимите документи за бъдещата концесия, уточняват експертите от местната администрация. Във връзка с посочените по-горе мотиви се предлага да бъде отменено досегашното Решение №1304/26.02.2015 г. за започване на подготвителни действия за предоставяне на концесия на  пристанище  „Пристис“ и да бъде прието ново такова,  съобразено  с  предвижданите промени.

В екипа за подготвителни действия да бъдат включени общински съветници, предложени от председателския съвет на Общински съвет – Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама