Посланикът на Индонезия получи почетен плакет на кмета на Варна

15:40, 17 ное 15 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Почетен плакет на кмета на Варна получи посланикът на Индонезия – Н.  Пр. Бунян Саптомо, който посети морската столица по повод приключване на мандата си. Гостът пристигна с Красимир Симов – почетен консул на Индонезия за Варна и Добрич. Двамата бяха посрещнати от Пейчо Пейчев, зам.-кмет на града.

По време на срещата бяха отчетени добрите контакти между побратимения с морската столица град Сурабая, както и развитието на отношенията в областта на културата и спорта. Пейчо Пейчев благодари за активното съдействие на Н. Пр. Бунян Саптомо за откриване на почетно консулство на азиатската държава във Варна. Той покани Индонезия отново да вземе участие в регатата "Тол Шипс“, на която морската столица ще бъде домакин през 2016 година.

По-късно днес бе открит офиса на официалното представителство на Индонезия във Варна. Специален гост на тържеството бе проф. Андрик Пурвасито, който направи кратка презентация на традиционния индонезийски театър на сенките ваянг кулит и на специална техника за рисуване върху текстил и кожа - батик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама