Още днес адвокатът на Волен Сидеров ще се опита да го изкара от ареста

15:48, 17 ное 15 / Политика 25 312 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Още днес в съда ще бъде внесена за разглеждане мярката за неотклонение на Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Целта е да се задейства колкото се може по-бързо процедурата, за да не останат двамата за 72 часа в следствения арест. Това заяви адвокатът на лидера на "Атака" и негов съпартиец Явор Нотев, предаде репортер на София Topnovoni.bg.

В момента Сидеров и Чуколов се намират в Националната следствена служба (НСлС), където са задържани съответно за принуда срещу студентка и хулиганство, извършено с изключителна дързост. 

По думите на Нотев, който защитава и двамата депутати, в Съдебната палата се гледат денонощно дела. Именно заради това очаква още днес да стане ясно дали двамата ще могат да напуснат ареста. Според него, ако съдът откаже искането на клиентите му, това означава, че се прилага по-специално отношение към тях.  

Нотев се обърна и към протестиращите привърженици на "Атака" пред следствената служба, като ги призова да бъдат спокойни и да не се подават на евтини провокации. По думите му неслучайно броят на полицаите пред НСлС е толкова внушителен. Бройката им, както и разполагането на патрулки по тротоара пред сградата не позволи на симпатизантите на партията да разпънат палатков лагер в подкрепа на лидера си.    

Нотев каза още, че ще влезе в следствието, за да провери какво е здравословното състояние на Сидеров. По-рано днес, веднага след като стана ясно, че клиентът му е арестуван, той съобщи, че лидерът на „Атака“ обявява гладна стачка. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама