Предстоят разговори за нов тип коалиция срещу ИД, каза Ненчев

16:30, 17 ное 15 / Политика 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разговорите за нов тип коалиция срещу “Ислямска държава” тепърва предстоят, коментира министърът на отбраната Николай Ненчев във връзка с призива на президента на Франция Франсоа Оланд за общ европейски фронт срещу терористите. В тази връзка подобно решение в такъв дух взе и Съветът на ЕС днес.

Относно мерките за сигурност на българска територия, Ненчев посочи, че армията е в готовност да окаже съдействие във всеки един конкретен случай, но не пожела да коментира по-конкретно от съображения за сигурност.

Днес на заседание на Комисията по отбрана бе приет Бюджет 2016. Министърът изрази задоволство и припомни, че догодина парите за военните ще са с 200 млн. лв. повече. 160 млн. лв. от тях ще бъдат разпределени по равно за Военноморските сили (ВМС) и Военновъздушните сили (ВВС) за модернизация и закупуване на нова бойна техника.

В началото на 2016 г. Министерството на отбраната ще обяви и конкурс за нови между 400 и 500 войници и сержанти – нещо, което не е правено в последните години заради липса на средства.

Във връзка с последните промени в законодателството около военното разузнаване, Ненчев посочи, че този четвъртък ще назначи временно изпълняващ длъжността директор на „Военна информация“ един от заместниците на Йордан Бакалов. Най-вероятно става въпрос за полк. Станислав Даскалов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама