И Чуколов, по пример от Сидеров, ще гладува в ареста

16:30, 17 ное 15 / Политика 25 313 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от "Атака" Десислав Чуколов обяви гладна стачка. Така той последва примера на лидера на партията Волен Сидеров, който по-рано днес, след като беше арестуван, заяви крайните си действия, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Двамата се намират в следствения арест, като са задържани за 72 часа. Те обявиха, че гладната м стачка ще продължи до момента, в който бъдат освободени. 

Адвокатът на депутатите и техен съпартиец Явор Нотев заяви, че мярката им за неотклонение ще се гледа най-късно в четвъртък, 19 ноември, от 9 ч. сутринта. Преди това той каза, че ще направи всичко необходимо да задвижи процеса възможно най-бързо, за да не останат клиентите му в ареста за 72 часа. 

"Мярката трябва да бъде разгледана и определена от дежурен съдия от Софийски градски съд. Когато бъде предоставена преписката от прокуратурата в деловодството на съда се определя съдия, който би трябвало незабавно да разгледа мярка. В закона пише незабавно. Не пише 72 часа, нито 36. Не пише и 19 ноември от 9 ч., както си е позволил да напише прокурора. Той се е опитал да пренапише закона", заяви Нотев.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама