Осъдиха двама каналджии в Стара Загора

16:55, 17 ное 15 25 401 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Присъди от две години условно с четири години изпитателен срок и глоба в размер на 5 000 лева постанови Районен съд Стара Загора за двама мъже превозвали бежанци.

Районна прокуратура Стара Загора постигна осъдителна присъда спрямо 32-годишния Мариян П. и 28-годишния Благовест Г., и двамата от София, обвинени за подпомагане на незаконно преминаващи през страната чужденци- престъпление по чл.281, ал.2 от Наказателния кодекс. Разследването по делото, от регистриране на престъплението до приключването с осъдителна присъда, е продължило само 17 дни.

Мариян П. и Благовест Г. са  задържани от органите на МВР на 30 октомври 2015 г. на автомагистрала “Тракия”, в района на Стара Загора, в посока запад към гр.София, по време на извършена проверка на микробус „Фиат Дукато“ със софийска регистрация, управляван от Мариян П. Непосредствено до водача на автомобила пътувал Благовест Г.  

При подаден сигнал от полицейски служител, водачът на автомобила предприел спиране, след което той и спътника му били задържани от патрулиращите полицаи. При последвалия оглед е установено, че в каросерията на микробуса пътували 31 лица от Афганистан,  между които 2 малолетни и 7 непълнолетни деца. Те влезли  в България без документи за самоличност

Съдебният акт на Районен съд Стара Загора е влязъл в сила след споразумение и е окончателен.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама