Крепостта Царевец ще бъде осветена във виолетово в подкрепа на недоносените деца

17:04, 17 ное 15 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Крепостта Царевец ще бъде осветена тази вечер във виолетов цвят. Инициативата на Община Велико Търново е в подкрепа и знак на съпричастност към недоносените деца и техните семейства. 17 ноември е определен като Световен ден на преждевременно родените бебета.

По-рано днес в новата зала на Общинския съвет д-р Кина Николова, завеждащ отделението по неонатология и д-р Диляна Вачкова от Община Велико Търново представиха наръчника „Всичко за недоносените бебета”.

Старопрестолният град е сред първите в България, в които изданието бе презентирано. То разполага и с интернет платформа.

Община Велико Търново продължава да подкрепя неонатолозите в старопрестолния град. Наскоро в отделението бе представен нов интензивен кувьоз за новородени.

Модерната апаратура е закупена в резултат на благотворителна кампания „Жълти стотинки”, инициирана от родители и от сдружение „Съзидание - 2012” и подкрепена от Община Велико Търново.

Дарителската акция стартира на 1 юни, а още преди време Община Велико Търново постави благотворителни касички в училищата и детските градини.

Кампанията продължава, а следващата й цел е осигуряването на ламинарен бокс за нуждите на отделението.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама