Сидеров и Чуколов - първите политзатворници на демокрацията, според атакисти

17:11, 17 ное 15 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След ареста на лидера на „Атака“ Волен Сидеров и депутата Десислав Чуколов, жената до Сидеров констатира, че „демокрация не съществува, а властта затвори политическия лидер на единствената опозиция в момента“.

„Сидеров е задържан без да е извършил престъпление във време, в което убийци, наркодилъри и педофили се разхождат на свобода. Те не биват задържани, при положение, че са установени техни нарушения и престъпления. Демокрация не съществува. Съветвам да не се упражняват с тази дума, защото тя е лишена от смисъл“, обяснява Гаджева, която е и ексдепутат от „Атака“.

„Не знам утре дали Волен и Десислав ще излязат живи оттам, където ги водят. След като човек е умрял на съдебната скамейка след побой в ареста, аз какво мога да очаквам утре? Ще ги докарат ли живи, кога ще ги освободят и какво става изобщо в тази държава?, попита атакистката, като припомни случай от преди седмица на починал задържан малко преди да се гледа делото му. 

Депутатът Магдалена Ташева пък обобщи пред партийната телевизия „Алфа“, че Сидеров и Чуколов са първите политически затворници в епохата на т. нар. демокрация“. По думите й това е диспропорционална мярка, издава амбицията за саморазправа на властта. Според нея премиерът Бойко Борисов действа чрез главния прокурор да смачка всяка опозиция.

Според друг депутат – Илиан Тодоров, случващото се е тоталитаризъм и фашизъм.

Сидеров и Чуколов се явиха днес в столичното следствие и са задържани с мярка до 72 часа заради нахлуването в НАТФИЗ в изборната нощ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама