Младата ни надежда в ските Алберт Попов пострада при катастрофа в Австрия (обновена)

17:16, 17 ное 15 / Спорт 25 259 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Българският състезател в ски алпийските дисциплини Алберт Попов и двама треньори от националния отбор са пострадали при катастрофа в австрийския курорт Зьолден, съобщава БТА.

Автомобилът, с който са се движили главният треньор Драго Грубелник, помощникът му Митко Христов, както и Попов, e катастрофирал на слизане след тренировка.

Състезателят е откаран в университетската клиника в Инсбрук. Грубелник и Христов са транспортирани в болница в Германия. Няма данни те да са пострадали тежко. 

Говорителят на Министерство на външно министерство Бетина Жотева каза за агенция "Фокус", че Алберт Попов е в добро състояние и няма опасност за живота му. "Няма опасност за живота му, надяваме се скоро да бъде изписан”, заяви говорителят на МВнР.

Тя допълни, че още един член от екипа е в болница в Германия, но докато няма официална информация от нашите консули там, не може да бъде посочено кой точно. Информацията до тук е за трима пострадали. „Те са пътували в две превозни средства – един лек автомобил и един бус, като фактически e катастрофирал бусът, в следствие на което той повлича и лекия автомобил със себе си. Затова хората, които са били в лекия автомобил са по-малко пострадали”, уточни още Жотева."

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама