Русия включи стратегически бомбардировачи срещу „Ислямска държава“ (видео)

17:26, 17 ное 15 / Свят 25 267 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руската авиация удвои ударите по позиции на „Ислямска държава“ и включи в операцията стратегически бомбардировачи, които да обхванат цялата територия на терористите в Сирия. Това е докладвал руският министър на отбраната Сергей Шойгу на президента Владимир Путин, съобщава ТАСС. 

Според Шойгу, освен полетите на руски изтребители от базата „Хмеймим“ в Сирия, в операцията вече участват и стратегически бомбардировачи от далекобойната авиация на Русия -  Ту-160, Ту-95МС и Ту-22М3.

За пръв път подводница в Източното Средиземноморие се включи с изстрелване на крилати ракети по цели около Рака – главният град на "Ислямска държава". 

За изминалите 48 дни са били извършени близо 2300 полета на тактическата и стратегическата авиация, като тази сутрин от Ту-160 и Ту-95МС са пуснати 34 крилати ракети по цели в провинциите Алепо и Идлиб. 

Преди тях в ранните часове на деня 12 стратегически бомбардировача Ту-22 са нанесли удари по обекти на "Ислямска държава" в провинциите Рака и Дейр аз Зор.

"Нанася се масиран авиационен удар по обекти на ИД на територията на Сирия. Броят на полетите е увеличен два пъти, които ни позволява да нанасяме мощни прецизни удари по бойците на групировката върху цялата територия на страната", обясни Шойгу.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама