Сигнал за бомба затвори Математическата гимназия в Плевен

19:30, 17 ное 15 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фалшив сигнал за бомба прекъсна учебния процес в елитната Математическа гимназия в Плевен, информират от пресцентъра на полицията.

На 16 ноември 2015 година в 13:25 часа във 02 РУ - Плевен е постъпило злоумишлено телефонно обаждане през "Национален център – 112", като момчешки глас заявил "в "МГ" в град Плевен, има бомба". Незабавно на място са изпратени служители на 02 РУ - Плевен, които са евакуирали учениците и преподавателите, както и административния персонал на училището.

Извършили са визуален оглед на помещенията в сградата и взривно устройство не е било открито. По решение на директора на "Математическа гимназия - Гео Милев" гр. Плевен, работата на училището не е преустановена, за което е подписан протокол на МВР - образец приложение 2.

От проведените незабавни оперативни действия е установен авторът на обаждането – непълнолетен от град Свищов. От него е снето обяснение в присъствието на родителите му и е освободен. Уведомен е дежурен прокурор при РП - Плевен за престъпление. Образувано е досъдебно производство, по което продължава работа разследващ полицай.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама