Отмениха мача между Германия и Холандия, стадионът е евакуиран

21:00, 17 ное 15 / Свят 25 276 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Приятелската среща между отборите на Германия и Холандия, която трябваше да се състои тази вечер на стадион "HDI Арена" в Хановер, бе отменена, съобщава Sportal.bg.  Феновете, заели местата си на трибуните по-рано, бяха евакуирани от властите. 

"Моля да се върнете максимално бързо обратно у дома, но без паника", написа в официалния си профил във "Фейсбук" полицията на Хановер. Официалната версия на властите е, че срещата се отменя заради мерки за сигурност, без да се съобщават повече подробности. 

Преди три дни приятелската среща между Франция и Германия на "Стад дьо Франс" (2:0) бе помрачена от серия от терористични актове в Париж, довели до смъртта на 129 души във френската столица. Трима атентатори-самоубийци се взривиха в околностите на стадиона, като един от тях се е опитал да внесе бомбата на трибуните.

Преди началото на двубоя бе подготвена специална хореография в подкрепа на Франция след кървавите атентати от петък 13-и, като срещата трябваше да бъде посетена и от канцлера на Германия Ангела Меркел. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама