Евакуирали стадиона в Хановер заради линейка пълна с експлозиви

22:12, 17 ное 15 / Свят 25 287 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Полицията е открила линейка пълна с експлозиви в близост до стадион „HDI Арена“ в Хановер,където тази вечер трябваше да се играе приятелската среща между оброрите на Германия и Холандия, съобщава „Франс прес“. По-рано срещата беше отменена, а стадионът-евакуиран. Полицейските власти в града потвърдиха, че тяхната намеса е спряла "конкретен план за експлозии" около футболната среща. 

Органите за сигурност са получили информация за потециална заплаха от терористични актове. При претърсване на района полицаите намерили линейка пълна с експлозиви зад стадиона.

За това незабавно го евкуирали. Хората, които вече са заели своите места, са били помолени да напуснат по високоговорителя на стадиона. Въпреки призива на полицията хората да се приберат по домовете си максимално бързо, метрото в Хановер е спряно заради заплахата от терористични актове. Отменен бе и концерт на групата "Sons of Mayhem", който трябваше да се проведе в зала в града пред приблизително 14 000 зрители.

В близост до стадиона бе извършен и зрелищен арест на заподозрян в съпричастност с планираните нови актове на тероризъм. Младеж от арабски произход бе заобиколен от полицаи, които насочиха оръжия срещу него и го задържаха. 

Шефът на полицията на Хановер Фолкер Клюве заяви, че ако стадионът не е бил евакуиран е имало огромна опасност от взривове по време на мача.

Очаква се съвсем скоро властите в Хановер да дадат пресконференция, на която да съобщят повече информация за действията си. В специален щаб на сигурно място са събрани канцлерът на Германия Ангела Меркел, вътрешният министър на страната Томас де Майцере и вътрешният министър на Долна Саксония Борис Писториус.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама