Миков: Шенген се разпада, нелепо е да ни е приоритет

22:31, 17 ное 15 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шенгенската система е подложена на изпитание и очевидно се разпада. Нелепо е влизането ни в Шенген да е сред топ три на приоритетите на правителството в днешната ситуация. В момента Европа и свободното движение на хора са поставени на много сериозно изпитание. Това каза в ефира на БНТ лидерът на БСП Михаил Миков.

Той обясни и какви са изпитанията пред съюза.

"Веднъж с бежанската вълна, втори път – с мерките за сигурност за да се осигури спокойствие и сигурност на гражданите", обясни социалистът, като добави, че Шенген практически не съществува. "Те се вдигат огради по границите", напомни той.

Според лидера на столетницата днешния арест на Волен Сидеров цели вдигане на шум, за да се отклони вниманието от истинските проблеми.

От коментар на лидера на БСП Михаил Миков остана ясно, че има всички основания за отстраняването на Плевнелиев. Социалистите в парламента биха участвали в разговори за стартиране на процедурата, ако някоя от другите партии я инициира. За т.нар. импийчмънт на държавния глава са нужни 160 депутатски подписа.

По-рано днес от АБВ поискаха оставката на Плевнелиев, заради интервю на Плевнелиев във вестник „Индипендънт“, в който той коментира, че Русия води хибридна война на Балканите.

Соцлидерът обаче намекна за лицемерие в поведението на АБВ.

„Интересно ми е, когато политиците от управлението, което работи доста добре с президента Плевнелиев по различни политики, как така пред медиите гръмко искат оставки. Този номер с оставките в България взе да се протрива“, каза той.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама