90 000 пеят „Марсилезата“ на „Уембли“ (видео)

23:34, 17 ное 15 / Свят 25 319 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
90 000 зрители, изпълнили лондонския стадион „Уембли“, изпяха френския химн „Марсилезата“ в началото на приятелския футболен мач между Англия и Франция. 

На стадиона, при изключително засилени мерки за сигурност, присъстват Принц Уилям и британският премиер Дейвид Камерън, съобщава ВВС.

Преди началото на мача, в памет на жертвите на атентатите в Париж, на терена положиха цветя Принц Уилям и треньорите на двата отбора – Рой Ходжсън и Дидие Дешам. Преди първия съдийски сигнал бе запазена и минута мълчание, а арката на стадиона бе осветена в трикольора на Франция – синьо, бяло и червено.

Въпреки терористичната заплаха, бе решено мачът да се играе. Британската футболна асоциация (FA) помоли феновете да научат текста на „Марсилезата“ и да го изпеят в памет на близо 130-те жертви на терористичните атаки в Париж на 13 ноември, част от които бяха дадени пред стадиона „Стад дьо Франс“ по време на приятелския мач между Германия и Франция. 

По-рано днес приятелският мач между Германия и Холандия, който трябваше да се играе в Хановер, бе отменен. Стадионът бе евакуиран два часа преди началото на мача, след информация за линейка, пълна с експлозиви, която е трябвало да влезе на стадиона.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама