Национален библиотечен форум организира библиотека "Дора Габе" в Добрич

07:50, 19 ное 15 / Култура 25 355 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Национален библиотечен форум, под наслов „Библиотеката днес – иновационни дейности и форми на сътрудничество”, организира днес регионална библиотека „Дора Габе” в Добрич. Той е по повод 65 години от създаването на институцията.

   Във форума ще се включат библиотекари от страната, областта и града, представители на Министерство на културата, на местната власт, партньори на библиотеката, културни институции, общественици, читатели, бивши колеги библиотекари, журналисти, съобщават от библиотеката. Сред съпътстващите прояви на събитието е и изложба на библиотечни документи от фонда на библиотеката под наслов „Съкровищницата на Добруджа”. Изложбата представя редки и ценни издания, различни по вид библиотечни документи – книги, периодични издания, нотни издания, графични, картографски, ел. ресурси, плакети, фотографии,  ръкописи и др.

   По повод годишнината през май РБ „Дора Габе” обяви конкурс за детска рисунка на тема „Библиотеката през моите очи” за деца на възраст 6-18 г. Целта му е обогатяване със съдържание на прояви, подкрепящи грамотността, навиците за четене, развитие и изява на творческия талант на подрастващите. В конкурса се включиха 67 деца от Добрич, Сливен и София.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама