Наказват съдия от Димитровград, гледал дело с Румяна Ченалова

07:12, 20 ное 15 25 423 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Намаляване на заплатата с 10 % в продължение на една година, е наказанието за районния съдия от Димитровград Петър Петров. Както Topnovini.bg съобщи преди няколко месеца, срещу него бе образувано дисциплинарно производство, докато той бе командирован в Софийски градски съд.

Дисциплинарката бе образувана по дело, в което Петров е бил в един състав с Румяна Ченалова, която пък вчера бе дисциплинарно уволнена, а в последно време е в медийното пространството заради т.нар скандал „Яневагейт”.

Петър Петров, заедно с Елка Пенчева и Румяна Ченалова са заседавали заедно по дело във връзка с отказ на съдия по вписванията в РС-Сливница да вдигне ипотека върху заложен имот.

Първо Ченалова е подписала решението, въпреки че вече е била отстранена, а подписи са сложили и Пенчева, и Петров, а те са знаели, че тя е отстранена.

Освен това делото е било подсъдно на Софийския окръжен съд, който се е произнесъл по този казус като е потвърдил отказа на съдията по вписвания. И това произнасяне е станало преди делото да се гледа в СГС. Петър Петров е обяснил по време на дисциплинарката, че има допуснато нарушение по делото, но то не било от страна на съдебния състав.

Предложението за налагане на наказание на Петър Петров бе на председателя на ВКС Лозан Панов. „Правен свят” съобщава, че той не е участвал в гласуването.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама